HTC Sense 7 er HTCs nyeste brugerflade til Android og er efterfølgeren til version 6. Det lyder måske åbenlyst, men tidligere har version-numrene inkluderet ”komma-et-nummer” og det er derfor første gang HTC springer et helt modelnummer op.

Brugerfladen blev lanceret til den populære HTC One m8’s efterfølger, m9, og mens mobiltelefonen den blev lanceret på ikke blev den succes det Taiwanesiske selskab havde håbet på, har den nyeste Sense-flade været en bragende succes.

Siden lanceringen på m9’eren, har m8’eren også fået Sense 7 og efterfølgende flere af HTCs andre smartphones. Sense 7 introducerer flere nye features hvor den mest interessante nok er Flex Storage, som vi kommer ind på herunder. Kort fortalt giver det mulighed for mere intern hukommelse, så du slippe for at skulle gemme alt i skyen og derfor også at skulle have et mobilabonnement med meget mobildata. Er det alligevel nødvendigt for dig, anbefaler vi at du tager et kig på AHOT.dk (specielt hvis du har børn eller teenagere i huset) og sammenligner priser. Der er vel ingen grund til at betale mere end nødvendigt?

HTC Sense 7 blev lanceret på Android Lollipop, men er senere kommet på Android 6.0 Marshmallow, og forventes også at komme til Android Nougat (7.0), som er lige på trapperne.

Hjem skærm

Det nye Sense adskiller sig ikke synderligt fra den tidligere. Hvis du sidder og sammenligner de to, vil du ikke umiddelbart kunne se den store forskel. Det har været et mål fra HTC, på samme måde som m8 og m9 heller ikke adskilte sig fra hinanden i væsentlig grad – i hvert fald ikke på designsiden.

HTC ville med Sense 7 fikse ting der ikke virkede eller ikke virkede optimalt, frem for at introducere en masse nye features.

HTC Sense 7 til venstre - Sense 6 til højre

HTC Sense 7 til venstre - Sense 6 til højre

På Hjem skærmen ser du topikonerne er blevet raffineret en smule, så de nu er en smule mindre og optager mindre plads. Det giver dig mere plads for notifikationsikoner frem for systemikoner, som ikke er særlig relevante (eller interessante) i daglig brug.

Nederst på skærmen er den lyse linje, der separerede ikoner med navigationsikonerne nu væk. Det gør det hele en smule mere enkelt og rent i layoutet.

Launcher

Standardlauncheren er stadig HTC BlinkFeed Launcher og du har stadig samme grundlæggende design. Du har stadig navigationsknapperne nederst, men disse kan du nu selv specificere og redigere i, så de gør hvad du vil have de skal gøre og hvordan.

Specialtilpasning er en af nøgleordene i forhold til Sense 7 og navigationsmuligheder har fået et oprigtigt nyttigt skub i den rigtige retning. Det er godt at se muligheder som dette endelig er at finde i Sense, da andre producenter som fx LG, har haft det i årevis.

Du kan have op til fire knapper nederst, hvor nogle af de ”nødvendige” (som fx tilbage-knappen) ikke kan ændres på. Du kan dog godt rotere rundt på dem, så du kan få den rækkefølge af knapperne du foretrækker.

Hurtige indstillinger

Et dobbelt-swipe nedad, eller et to-finger-swipe, åbne hurtige indstillinger, som det er standard for Android. Som noget helt nyt har du nu lommelygte, så du slipper for reklamefyldte apps for at gøre noget mobilen sagtens selv burde kunne klare. Det var noget der altid har manglet i Sense 6, og det lader til HTC er klar over det. Du kan også tænde for lygten med en simpel ”OK Google” kommando.

Under hurtige indstillinger finder du også mindre designtweaks, så det hele nye er renere at se på med mindre ikoner og andet.

Nye widgets: vejr-ur og Sense Home

Sense Home er endnu en værd-at-nævne feature ved 7’eren og en af HTCs overskrifter til det nye system. Meget kogt ned og enkelt sagt, er Sense Home en app-håndterings widget.

Den er lokaliseret på forsiden og vil intelligent tilbyde dig apps ud af hvor du befinder dig og hvad du laver. Der er tre steder du ”kan være” – hjemme, arbejde og ude.

Om aftenen vil du måske have Netflix, HBO eller adgang til lysdæmpningsapp’en, når du er ude, er du måske mere interesseret i musik apps og når du er på arbejde er det eventuelt kalenderen der er mest relevant. Et smart påfund, som rent faktisk har nytteværdi og ikke bare er en smart marketingsgimmick.

Personalisering og tilpasning til dig

Til fans af HTC Sense, vil I være glade for at se at personalisering stadig er i højsædet hos HTC Sense. Der er stadig masser af mulighed for personalisering, fra alt fra farver til temaer – blot så din telefon kan føles som DIN telefon.

Som tidligere nævnt, er en af de helt store aspekter ved Sense 7, det meget omtalte Flex Storage. Det er noget du ikke ser debatteret i forhold til fx Nexus telefoner, da det kræver ekstern SD kort support. Flex Storage tillader dig at formatere dit SD kort så enheden bruger det som intern hukommelse.

Det betyder derfor at du nu kan installere flere apps end før, og andet du før ikke havde nok intern hukommelse til, som fx diverse systemhandlinger. Det skal siges, at fordi kortet skal formateres til specifikt at virke til HTC’en, så vil du ikke kunne tage det ud og bruge det i en anden telefon eller computer. I hvert fald ikke til det formaterer det på ny.